Предузетништво 101 за младе из НЕЕТ групе

апр 29, 2022

Сваком од нас је понекад потребна додатна подршка како бисмо направили прве кораке у испуњењу наших циљева. Свесни проблема с којима се млади суочавају приликом започињања и одабира каријере, Асоцијација за афирмацију културе покреће нови пројекат под називом – Предузетништво 101 за младе из НЕЕТ групе.


Као поносни чланови Youth Hub – Western Balkans and Turkey групе, уз финансијску подршку Европске Уније и Фондације Ана и Владе Дивац наредних месеци спроводићемо пројекат Предузетништво 101 за младе из НЕЕТ групе.


Циљ пројекта је да оснажи младе из НЕЕТ групе да направе прве кораке у својој каријери и да започну сопствене бизнисе, као и да их едукујемо и информишемо о основама предузетништва. Кроз дводневне радионице, али и менторском подршком, радићемо директно с младима из Шапца, Лесковца, Пирота и Чачка, а потом покренути и платформу за учење која ће бити јавно доступна, а везана за теме предузетништва и запошљивости младих.

Ко су и зашто баш НЕЕТ млади?


Ко су НЕЕТ млади? НЕЕТ популацију чине млади који су незапослени, нису у процесу образовања или обуке. Другим речима, то су млади од 17 до 30 година које се не налазе у образовном процесу, нити свакодневно обављају посао (односно повремено раде на хонорарним пословима и у потрази су за сталним запослењем). Поменуту групацију младих углавном карактерише недостатак одговарајућих вештина, низак ниво мотивације и самопоуздања, али и слабо интересовање за друштвена збивања.


Зашто баш НЕЕТ млади? Међу младима незапосленост представља један од најраспрострањенијих проблема. У прилог чињеници говори податак да је према последњим истраживањима стопа незапослености међу младима 47.05%. Поред високе стопе незапослености, неактивност младих је, такође, на изузетно високом нивоу од 52.8%. Као организација која се годинама бави омладинским активизмом и предузетништвом младих, препознали смо овај проблем. Захваљујући дугогодишњим искуством, али и жељом и мотивацијом, своја знања и практичне вештине из сфере предузетнишва начинићемо доступним и занимљивим младима из НЕЕТ популације.


Пријаве за бесплатне радионице ће бити ускоро доступне, а до тада можеш бацити поглед на досадашњи рад Асоцијације за афирмацију културе на пољима омладинског активизма и запошљавања младих.

Verified by MonsterInsights