Ми смо АСК!

Асоцијација за афирмацију културе – АСК је удружење грађана које више од седам година афирмише различите аспекте културе у свакодневни живот грађана, нарочито младих. Као организација која се првенствено бавила хуманитарним активностима, временом је кроз више од 100 различитих пројеката, фундраисинг кампања и консултантских услуга за више од 30.000 младих растао и сам АСК.

АСК данас оснажује младе да кроз различите области попут активизма, јачања вештина запошљивости и бриге о заштити животне средине постану активни носиоци промена у својим локалним заједницама. Поред пројектних активности АСК је покренуо и АСК центар за едукацију, како би кроз додатне образовне елементе пружио додатна знања и вештине свим заинтересованим странама.

У циљу транспарентинијег трошења средстава за реализацију једног од најпрепознатљивијих и финансијски највећих пројеката оснивачи АСК-а су основали још једно удружење под називном „Светионик знања“ које суштински представља део Асоцијације за афирмацију културе чији се чланови и баве спровођењем пројеката Светионик знања.

Наша мисија

Сигурни смо да је пут ка стварању праведнијег, здравијег и бољег друштва за све у солидарности и помагању, образовању и афирмацији свих аспеката културе у свакодневни живот људи. 

Наш фокус је на хуманитарном раду, образовању и активизму младих и екологији, односно заштити животне средине.

Наш тим

Андреј Баланч

Андреј Баланч

Извршни директор

Кратка биографија

Андреј је оснивач и Извршни директор АСКа. Предан детаљима и верује да лепа реч гвоздена врата отвара. Балансира између „идеја“ и планете Земље, предан је остваривању дугорочних циљева организације и перфектном спровођењу пројеката. Воли да чита и путује.

[email protected]

Филип Исаиловић

Филип Исаиловић

Директор опeрација

Кратка биографија

Филип је су -оснивач и директор операција у АСКу. По занимању је правник а у АСКу је одговоран је за ефикасно и ефективно пословање и правилно управљање људским ресурсима. Своје вештине и знања користи да би мало по мало мењао свет будући да је по убеђењу хуманиста и активиста. У слободно време бави се спортским активностима.

[email protected]

Игор Козомара

Игор Козомара

Финансијски директор

Кратка биографија

Игор је Финансијски директор, али и један од су-оснивача АСКа. Са нама је од самог почетка, а своје дугогодишње радно искуство у цивилном сектуору примењује како би АСК растао и напредовао из године у годину.

[email protected]

Ана Делић

Ана Делић

Директор АСК центра за едукацију

Short biography

Ana is a member of the ASK board of directors and the director of the ASK Education Center. With the help of her efforts and work, as well as many years of professional experience, she supervises all the activities of the ASK Education Center and takes care that they are carried out flawlessly.

Contact email – [email protected]

Maja Rubin

Маја Рубин

Сениор менаџерка операција

Short biography

Maja is the Senior Operations Manager and is in charge of making our projects run flawlessly. She fills the team members with new ideas constantly, except when she is hungry and roaming. She has many years of experience in working on projects and is passionate about marketing. She likes to watch series and aspires to travel the whole world.

[email protected]

Лука Ђурановић

Лука Ђурановић

Менаџер канцеларије

Short biography

Лука је Mенаџер канцеларије и прави “домаћин” нашег АСКа. Задужен је да сви послови и догађаји у АСКу и АСК центру за едукацију прођу несметано. Увек је вољан да стиче нова знања и стиче нова познанства.

 [email protected]

Александар Остојић

Илија Стојановић

FR менаџер

Кратка биографија

Илија Стојановић је политиколог и Мастер из развојних студија. Своје вештине стечене кроз фандрејзинг у непрофитном и развојном сектору данас користи и преноси другима у стартап заједници, помажући оснивачима да препознају грантове као атрактиван извор финансирања и овладају вештинама неопходним за конкурентност у глобалној фундраисинг арени. Управо овим знаљима и вештинама доприноси развоју АСК-а.

[email protected]

Мила Станковић

Мила Станковић

Координаторка за комуникације

Кратка биографија

Mila is a student at the Faculty of Special Education and Rehabilitation at the University of Belgrade. She has been actively engaged in volunteering and youth activism since 2016. In her spare time, she likes to travel and learn new languages.

[email protected]

Страхиња Радовановић

Александар Остојић

Пројектни координатор

Кратка биографија

Александар паралелно студира два факултета, права и политичке науке. Досадашње радно искуство је стекао у више невладиних организација и у кабинету председника Владе Србије. У слободно време воли да путује, спава и ужива у свим облицима културе и некултуре.

 [email protected]

Мила Станковић

Марина Божић

Асистенткиња у администрацији

Кратка биографија

Marina is an assistant in the administration, she has an internship at the office. She is a student of English in Belgrade and hopes to gain new knowledge and acquaintances at ASK. She loves animals, so she’ll be happy to babysit your dog if you drop by with him, and in her spare time, she makes series and book reading marathons.

[email protected]

Александар Остојић

Катарина Срдановић

Пројектна асистенткиња

Кратка биографија

Katarina is a project assistant and a student at the Faculty of Dramatic Arts. She started volunteering in the fourth grade of elementary school and was a participant in the Lighthouse of Knowledge. In her free time, she rides a motorcycle or plays the guitar.

[email protected]

Страхиња Радовановић

Милица Алимпић

Пројектна асистенткиња

Кратка биографија

Milica is a project assistant, also a former participant and alumni mentor of the Lighthouse of Knowledge. She studies journalism and communication at the Faculty of Political Sciences, University of Belgrade. She  says that she is a great optimist and that she likes to gain new experiences.

[email protected]macijakulture.org

Донатори

Хвала Вам што нам помажете да мењамо свет!

Спонзори

Хвала вам!

Партнери

Заједно можемо све!

Корисници и пријатељи организације

Извештаји

Извештаји за 2021. годину – 

Извештаји за 2020. годину – 

Извештаји за 2019. годину – 

Извештаји за 2018. годину –