Ми смо АСК!

Асоцијација за афримацију културе – АСК је удружење грађана које је са радом почело неколико година пре него што је и формално основано у јануару 2015. године са циљем афирмације различитих аспеката културе у свакодневни живот грађана, нарочито младих. Као организација која се првенствено бавила хуманитарним активностима, временом је кроз више од 30 различитих непрофитних активности попут пројеката, фундраисинг кампања и консултантских услуга за више од 30.000 младих растао и сам АСК.

АСК данас оснажује младе да кроз различите области попут активизма младих, јачања вештина запошљивости и бриге о заштити животне средине постану активни носиоци промена у својим локалним заједницама. Поред пројектних активности АСК је покренуо и АСК центар за едукацију, како би кроз додатне образовне елементе пружио различити спектар знања и вештина свим заинтересованим странама.

У циљу транспарентинијег трошења средстава за реализацију једног од најпрепознатљивијих и финансијски највећих пројеката оснивачи АСК-а су основали још једно удружење под називном „Светионик знања“ које суштински представља део Асоцијације за афирмацију културе чији се чланови и баве спровођењем пројеката Светионик знања.

Наша мисија

Сигурни смо да је пут ка стварању праведнијег, здравијег и бољег друштва за све у солидарности и помагању, образовању и афирмацији свих аспеката културе у свакодневни живот људи. Сигурни смо да је пут ка стварању праведнијег, здравијег и бољег друштва за све у солидарности и помагању, образовању и афирмацији свих аспеката културе у свакодневни живот људи. Сигурни смо да је пут ка стварању праведнијег, здравијег и бољег друштва за све у солидарности и помагању, образовању и афирмацији свих аспеката културе у свакодневни живот људи.

Наш фокус је на хуманитарном раду, образовању и активизму младих и екологији, односно заштити животне средине.

Наш тим

Andrej Balanč

Андреј Баланч

Извршни директор

Андреј је оснивач и Извршни директор АСКа. Предан детаљима и верује да лепа реч гвоздена врата отвара. Балансира између „идеја“ и планете Земље, предан је остваривању дугорочних циљева организације и перфектном спровођењу пројеката. Воли да чита и путује.

Maja Rubin

Маја Рубин

Пројектни менаџер

Маја је Пројектни менаџер и задужена да Светионик знања прође беспрекорно. Затрпава чланове тима новим идејама константно, осим кад је гладна и у ромингу. Има дугогодишње искуство у раду на пројектима и заљубљеник је у маркетинг. Воли да гледа серије и тежи ка томе да пропутује цео свет.

Вук Радоичић

Пројектни координатор

Вук је Пројектни координатор и  студент  Економског факултета Универзитета у Београду. Бави се волонтерским радом и ради у Канцеларији за младе Врачар.

Aleksandar Ostojic ASK

Александар Остојић

Пројектни координатор

Наш Александар је прави ветеран Светионика знања, са нама је од прве генерације.

Александар паралелно студира права и политичке науке. У слободно време воли да спава, посећује биоскопе и позоришта. Насупрот очекивањима, не воли кафу и печење, али обожава чајеве и роштиљ.

Mila Stankovic ASK

Мила Станковић

Пројектна асистенткиња

Мила је нова чланица нашег организационог тима, пре тога учесница и алумни менторка на пројекту. Волонтирањем и омладинским активизмом се активно бави скоро пет година. Студенткиња је Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду.

Nikola Markovic

Никола Марковић

Пројектни асистент

Никола је пројектни асистент, али и бивши учесник Светионика знања. Од ове године је и студент Факултета драмских уметности на катедри за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе.

Донатори

Хвала Вам што нам помажете да мењамо свет!

Спонзори

Хвала вам!

Партнери

Заједно можемо све!

Корисници и пријатељи организације