Ми смо АСК!

Асоцијација за афримацију културе – АСК је удружење грађана које је са радом почело неколико година пре него што је и формално основано у јануару 2015. године са циљем афирмације различитих аспеката културе у свакодневни живот грађана, нарочито младих. Као организација која се првенствено бавила хуманитарним активностима, временом је кроз више од 30 различитих непрофитних активности попут пројеката, фундраисинг кампања и консултантских услуга за више од 30.000 младих растао и сам АСК.

АСК данас оснажује младе да кроз различите области попут активизма младих, јачања вештина запошљивости и бриге о заштити животне средине постану активни носиоци промена у својим локалним заједницама. Поред пројектних активности АСК је покренуо и АСК центар за едукацију, како би кроз додатне образовне елементе пружио различити спектар знања и вештина свим заинтересованим странама.

У циљу транспарентинијег трошења средстава за реализацију једног од најпрепознатљивијих и финансијски највећих пројеката оснивачи АСК-а су основали још једно удружење под називном „Светионик знања“ које суштински представља део Асоцијације за афирмацију културе чији се чланови и баве спровођењем пројеката Светионик знања.

Наша мисија

Сигурни смо да је пут ка стварању праведнијег, здравијег и бољег друштва за све у солидарности и помагању, образовању и афирмацији свих аспеката културе у свакодневни живот људи. Сигурни смо да је пут ка стварању праведнијег, здравијег и бољег друштва за све у солидарности и помагању, образовању и афирмацији свих аспеката културе у свакодневни живот људи. Сигурни смо да је пут ка стварању праведнијег, здравијег и бољег друштва за све у солидарности и помагању, образовању и афирмацији свих аспеката културе у свакодневни живот људи.

Наш фокус је на хуманитарном раду, образовању и активизму младих и екологији, односно заштити животне средине.

Наш тим

Andrej Balanč

Андреј Баланч

Извршни директор

Андреј је оснивач и Извршни директор АСКа. Предан детаљима и верује да лепа реч гвоздена врата отвара. Балансира између „идеја“ и планете Земље, предан је остваривању дугорочних циљева организације и перфектном спровођењу пројеката. Воли да чита и путује.

Maja Rubin

Маја Рубин

Пројектни менаџер

Маја је Пројектни менаџер и задужена да Светионик знања прође беспрекорно. Затрпава чланове тима новим идејама константно, осим кад је гладна и у ромингу. Има дугогодишње искуство у раду на пројектима и заљубљеник је у маркетинг. Воли да гледа серије и тежи ка томе да пропутује цео свет.

Вук Радоичић

Вук Радоичић

Пројектни координатор

Вук је Пројектни координатор и задужен је за технички део на пројектима.Студент је Економског факултета у Београду, на коме студира на смеру ,,Economics and finance” Лондонске школе економије (LSE).Дуже од 4 године је био ангажован у омладинским организацијама.Слободно време проводи на YouTube-у и заљубљеник је у Microsoft Office.

Александар Остојић

Александар Остојић

Пројектни координатор

 Наш Александар је прави ветеран Светионика знања, са нама је од прве генерације. Александар паралелно студира два факултета, права и политичке науке. Досадашње радно искуство је стекао у више невладиних организација и у кабинету председника Владе Србије. У слободно време воли да путује, спава и ужива у свим облицима културе и некултуре.

Мила Станковић

Мила Станковић

Асистенткиња за друштвене мреже

Мила је асистенткиња за друштвене мреже и студенткиња Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду. Волонтирањем и омладинским активизмом се активно бави од 2016. године. У слободно време воли да путује и учи нове језике.

Никола Марковић

Никола Марковић

Пројектни асистент

Никола је пројектни асистент, али и бивши учесник Светионика знања. Од ове године је и студент Факултета драмских уметности на катедри за менаџмент и продукцију позоришта, радија и културе.

Донатори

Хвала Вам што нам помажете да мењамо свет!

Спонзори

Хвала вам!

Партнери

Заједно можемо све!

Корисници и пријатељи организације