Ми смо АСК!

Асоцијација за афирмацију културе, АСК је удружење грађана које више од седам година афирмише различите аспекте културе у свакодневни живот грађана, нарочито младих. Професионалци из цивилног, корпоративног и јавног сектора 2015. године оснивају АСК са идејом да својим временом, знањем и контактима утичу позитивно на друштво у коме живе. Организација се у свом зачетку бавила хуманитарним активностима, али је временом кроз више од 100 различитих пројеката, кампања и консултантских услуга за више од 30.000 младих растао и сам АСК.

АСК данас оснажује младе да кроз различите области попут активизма, предузетништва и бриге о заштити животне средине постану активни носиоци промена у својим локалним заједницама.

Поред пројектних активности АСК је покренуо и АСК центар за едукацију, како би кроз додатне образовне садржаје пружио додатна знања и вештине својим суграђанима. Додатно, коришћењем АСК Центра за едукацију, наши партнери из цивилног и корпоративног сектора доприносе самоодрживости АСКа и његових примарних активности.

У циљу транспарентинијег трошења средстава за реализацију једног од најпрепознатљивијих и финансијски највећих пројеката оснивачи АСК-а су основали још једно удружење под називном „Светионик знања“ које суштински представља део Асоцијације за афирмацију културе чији се чланови и баве спровођењем пројекта Светионик знања.

АСК је од недавно члан Уније послодаваца Србије и трудићемо се да заједничким активностима утичемо и успоставимо боље еколошко и пословно окружење.

Наша мисија

Сигурни смо да је пут ка стварању праведнијег, здравијег и бољег друштва за све у солидарности и помагању, образовању и афирмацији свих аспеката културе у свакодневни живот људи. 

Наш фокус је на хуманитарном раду, образовању и активизму младих и екологији, односно заштити животне средине.

Наш тим

Андреј Баланч

Андреј Баланч

Извршни директор

Кратка биографија

Андреј је оснивач и Извршни директор АСКа. Предан детаљима и верује да лепа реч гвоздена врата отвара. Балансира између „идеја“ и планете Земље, предан је остваривању дугорочних циљева организације и перфектном спровођењу пројеката. Воли да чита и путује.

[email protected]

Филип Исаиловић

Филип Исаиловић

Директор опeрација

Кратка биографија

Филип је су -оснивач и директор операција у АСКу. По занимању је правник а у АСКу је одговоран је за ефикасно и ефективно пословање и правилно управљање људским ресурсима. Своје вештине и знања користи да би мало по мало мењао свет будући да је по убеђењу хуманиста и активиста. У слободно време бави се спортским активностима.

[email protected]

Игор Козомара

Игор Козомара

Финансијски директор

Кратка биографија

Игор је Финансијски директор, али и један од су-оснивача АСКа. Са нама је од самог почетка, а своје дугогодишње радно искуство у цивилном сектуору примењује како би АСК растао и напредовао из године у годину.

[email protected]

Ана Делић

Ана Делић

Директор АСК центра за едукацију

Кратка биографија

Ана је члан Управног одбора АСК-а и директорка АСК центра за едукацију.
Уз помоћ њеног рада и труда, као и дугогодишњег професионалног искуства, она надгледа све активности АСК центра за едукацију и брине се да све прође беспрекорно.

 [email protected]

Maja Rubin

Маја Рубин

Сениор менаџерка операција

Кратка биографија

Маја је Сениор менаџерка операција и задужена да наши пројекти прођу беспрекорно. Затрпава чланове тима новим идејама константно, осим кад је гладна и у ромингу. Има дугогодишње искуство у раду на пројектима и заљубљеник је у маркетинг. Воли да гледа серије и тежи ка томе да пропутује цео свет.

[email protected]

Лука Ђурановић

Лука Ђурановић

Менаџер канцеларије

Кратка биографија

Лука је Mенаџер канцеларије и прави “домаћин” нашег АСКа. Задужен је да сви послови и догађаји у АСКу и АСК центру за едукацију прођу несметано. Увек је вољан да стиче нова знања и стиче нова познанства.

[email protected]

Александар Остојић

Илија Стојановић

FR менаџер

Кратка биографија

Илија Стојановић је политиколог и Мастер из развојних студија. Своје вештине стечене кроз фандрејзинг у непрофитном и развојном сектору данас користи и преноси другима у стартап заједници, помажући оснивачима да препознају грантове као атрактиван извор финансирања и овладају вештинама неопходним за конкурентност у глобалној фундраисинг арени. Управо овим знаљима и вештинама доприноси развоју АСК-а.

[email protected]

Страхиња Радовановић

Игор Кецман

Пројектни менаџер

Кратка биографија

Дугогодишње искуство у областима менаџмента и пружања услуга, са ужим фокусом на пољима развоја пројеката, стандардизације и организације догађаја.

Константно посвећен одржавању здравог разума и доброг расположења.

[email protected]

Мила Станковић

Јована Шибалић

ПР менаџерка

Кратка биографија

Дипломирани политиколог новинарства и комуникологије, Јована је свој ангажман у медијима почела пре пуне две деценије. Најпре као новинар и ТВ лице, потом као уредник, своја медијска знања вешто користи при креирању нових ПР стратегија. У АСК Јована је задужена за комуникацију са медијима, и брине да се за све сјајне пројекте које радимо далеко чује.

[email protected]

Страхиња Радовановић

Александар Остојић

Пројектни координатор

Кратка биографија

Александар паралелно студира два факултета, права и политичке науке. Досадашње радно искуство је стекао у више невладиних организација и у кабинету председника Владе Србије. У слободно време воли да путује, спава и ужива у свим облицима културе и некултуре.

 [email protected]

Александар Остојић

Марина Божић

Административна асистенткиња

Кратка биографија

Марина је асистент у администрацији, на пракси је при канцеларији. Студенткиња је Англистике у Београду и нада се да ће у АСК-у стећи нова знања и познанства. Обожава животиње тако да ће вам радо причувати пса ако навратите с њим, а у слободно време гледа серије и читање књиге.

[email protected]

Мила Станковић

Милица Пантелић

Пројектна асистенткиња

Кратка биографија

Милица је пројектна асистенткиња, уједно и алумниста пројекта „Светионик знања”. Студира андрагогију на Филозофском факултету Универзитета у Београду. У слободно време воли да волонтира на спортским догађајима и стиче нова искуства.

[email protected]

Страхиња Радовановић

Милица Алимпић

Пројектна асистенткиња

Кратка биографија

Милица је пројектна асистенткиња, уједно и бивша учесница и алумни менторка Светионика знања. Студира новинарство и комуникологију на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. За себе каже да је велики оптимиста и да воли да стиче нова искуства.

[email protected]

Александар Остојић

Вид Радичевић

Пројектни асистент

Кратка биографија

Вид је пројектни асистент и студент андрагогије на Универзитету у Београду. Алумниста је пројекта „Светионик знања“. Најмлађи је члан нашег малог тима.

[email protected]

Донатори

Хвала Вам што нам помажете да мењамо свет!

Спонзори

Хвала вам!

Партнери

Заједно можемо све!

Корисници и пријатељи организације

Извештаји

Извештаји за 2021. годину – 

Извештаји за 2020. годину – 

Извештаји за 2019. годину – 

Извештаји за 2018. годину –