Омладински активизам

Кроз програмску област омладинског активизма АСК подстиче младе на активно учествовање у свим областима друштвеног живота кроз јачање капацитета, развоја на личном и професионалном нивоу кроз пројекте који имају за циљ прешавање проблема кроз јавно заговарање како на локалном, тако и на националном нивоу. Подстиче на континуирани развој како младих тако и читавих локалних заједница као и економског развоја друштва у целости кроз допринос јачању учешћа у друштву.

Омладински активизам

Циљеви

Развој и унапређење програма знања и вештина у вези са активиним залагањем у друштву;

Развој информативних програма за младе;

Повећавање учешћа младих у различитим видовима формалног и неформалног образовања;

Оснаживање младих да преузму активно, одговорно и ефикасно управљање својом каријером;

Подстицање развоја младих истраживача, научника, спортиста, уметника и иноватора у циљу бржег економског раста и просперитета;

Промоција концепта и идеје активизма;

Развијање Алумни мреже и едукативног програма за чланове у циљу наставка едукације и након пројеката и јачања капацитета.

У периоду од 2019. године АСК реализује пројекат Светионик знања, у оквиру програмске области омладинског активизма.

Светионик знања представља тимско такмичење 60 средњошколаца из 15 локалних заједница, који кроз креативан и едукативан вишемесечни рад стичу знања и вештине у вези са основама пројектног менаџмента и постају активни актери и пример позитивних промена у својој заједници. Теме које се обрађују у току пројекта су: туризам, јавно здравље, екологија, друштвени активизам, као и култура и уметност. Пројекат се спроводи већ четири године и у току је припрема за пету генерацију пројекта.

У претходном периоду изградили смо активну алумни мрежу која броји 240 чланова, а у чији рад је додатно укључено 60 ментора, као и бројни предавачи и тренери. Пројекат Светионик знања се протекле две године спроводио под покровитељством Амбасаде САД у Београду, Министарства омладине и спорта РС и уз подршку бројних компанија, амбасада и организација.

За више информација о самом пројекту посетите сајт – Светионик знања

Verified by MonsterInsights