Запошљавање младих

АСК кроз програмску област предузетништва подржава појединце да кроз развој предузетничких идеја и бизнис планова одговоре на изазове (само)запошљавања односно напредовања на пословном и приватном плану. АСК истиче важност како целоживотног учења тако и развоја знања и вештина у вези са предузетништвом, али и управљање каријером како би се омогућили младима олакшану транзицију из области образовања у свет рада. Посредно, подстиче се континуирани развој како младих тако и читавих локалних заједница као и економског развоја друштва у целости кроз допринос јачању запошљивости младих.

Запошљавање младих

Циљеви

Развој и унапређење програма знања и вештина у вези са предузетништвом;

Изградња капацитета младих предузетника, са посебним нагласком на маргинализоване групе и младе из неразвијених локалних заједница;

Креирање ресурсног хаба за све младе предузетнике;

Промоција концепта и идеје предузетништва.

АСК реализује пројекат Академија омладинског предузетништва у оквиру програмске области запошљивости младих.

Академија омладинског предузетништва (АОП) је пројекат који је креиран за младе људе који желе да се покрену, створе или унапреде свој посао или идеју, и желе да уче од најбољих. Реч је о потпуно бесплатном едукативном програму у оквиру ког одабрани млади раде на развоју своје
предузетничке идеје и бизнис плана. Пројекат се спроводи већ две године и у току је припрема за трећу генерацију пројекта.

Успостављена алумни мрежа броји 40 младих предузетника, а тренутно се развија модел по коме би се у мрежу примали и други млади предузетници како би је додатно оснажили и обогатили.

Дугорочно Академија је планирана као редовни једногодишњи едукативни програм за предузетнике након које би полазници добијали сертификате, а представљао би ресурсни центар за све младе људе које интересује тема предузетнишва. Прве две генерације пројекта подржавало је Министарство омладине и спорта РС, Амбасаде Данске и Израела као и бројне домаће и иностране компаније.

За више информација о самом пројекту – Академија омладинског предузетништва

Verified by MonsterInsights