Проглашени су победници четврте генерације Светионика знања

May 30, 2021

Завршни догађај четврте генерације Светионика знања одржан је крајем новембра у Вршцу након три месеца спровођења пројекта. Учесници су имали прилику да пред стручним жиријем представе пројекте на којима су вредно радили претходних месеци уз менторску подршку. Стручни жири је сачињен од представника Ерсте банке, Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду, маркетиншке агенције МПГ и Фондације Ана и Владе Дивац.

Тим који је добио највише оцене стручног жирија и публике је тим из Београда с пројектом „Табоо дневник“. Пројекат је на тему јавног здравља са циљем едукације и информисања младих о обољевању од послних болести, као и на указивање значаја превенције. Као победницима четврте генерације Светионика знања, Ерсте банка је обезбедила награду за прво место у вредности од 300 000 динара за реализацију пројекта.

Другопласирани тим долази из Шапца са пројектом на тему туризма – „Шабац наопако“ са идејмо огранизовања дигиталних тура кроз знаменитости града Шапца. Треће место припало је средњошколцима из Ниша са пројектом „Репродуктивно здравље на ТИ!“ у оквиру којег планирају покретање емисија на Yоутубе платформи, који ће се бавити темама везаним за репродуктивно здравље.

Тимови који су се такође нашли у најбољих шест тимова ове генерације су тим из Лесковца са пројектом „Лесковачки фестивал науке“, тим из Врања са пројектом „ВИА Врање“ на тему туризма као и тим из Крушевца са пројектом „млади037.рс“

Најбољих шест тимова настављају рад на пројектима кроз Јавне презентације уз помоћ којих презенрују своје пројекте на локалном нивоу у циљу