AKCIJA „I TI SI DEDA MRAZ“ JE U TOKU !

дец 2, 2015

Nova godina je vreme magije, period kada zagledani u nebo poželimo sebi onaj mali deo slagalice koje nam nedostaje. Nova godina je jutarnji pogled na božićnu jelku ispod koje pronalazimo vreme naših najmilijih u odabiru sitnice koju nam daruju, a za koju veruju da će nam značiti. Nova godina je naše puno srce dok gledamo uzbuđeno dete koje otvorenih usta skida mašnu i nevešto cepa papir sa šarenog poklona, od koga se verovatno celog dana neće odvojiti.

Novoj godini se najviše raduju deca. Sva deca. Ali ima i one kojima Deda Mraz ne pokuca na vrata, koji nemaju jelku i koji ne dobijaju poklone. Ni jedan.

Ne dozvolimo da čarolija Nove godine neko dete zaobiđe! Bar ne ona za koja znamo da ih neće dobiti, ako ne pomognemo. Uključite se u akciju “I ti si Deda Mraz”.

Akcija „I ti si Deda Mraz“, pokrenuta od strane Rotary i Rotaract Club Beograd Skadarlija u saradnji sa Asocijacijom za afirmaciju kulture, namenjena je mališanima iz Svratišta na Zvezdari i Novom Beogradu, štićenicima, udruženju COCI – Briga o deci iz Sopota, i štićenicima Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Šumadije iz Kragujevca.

Akcije je započeta odlaskom u Svratišta, na Novom Beogradu i Zvezdari, gde su deca slikala i pisala Deda Mrazu svoje novogodišnje želje. Ideja je da se po pismima i crtežima dece kupe pokloni. Dodela paketića biće održana 27. decembra u Dečijem kulturnom centru, kada će osim dodele biti održana i dečija predstava iznenađenja. Akciju su podržali i Dečiji kulturni centar, OKO teatar i Organizacija srpskih studenata u inostranstvu.

Učešće u akciji „I ti si Deda Mraz“ možete ostvariti na sledeće načine:

– doniranjem paketića po željama dece iz pisama Deda Mrazu
– novčanom donacijom, od koje će biti kupljen materijal za paketiće

– kupovinom karte za novogodišnju predstavu

Dečije želje u pismima Deda Mrazu možete videti ovde: https://www.facebook.com/pg/I-TI-si-Deda-Mraz-243575589139347/photos/?tab=album&album_id=558663360963900

Verified by MonsterInsights