Прва генерација Зелене привреде Србије је завршена

Maj 30, 2021

У периоду од октобра 2020. до марта 2021. године успешно је реализована прва генерација пројекта Зелена привреда Србије. Зелена привреда Србије је пројекат подржан од стране Европске Уније и Београдске отворене школе са циљем да приближи Зеро Wасте концепт локалним самоуправама, привреди и грађанима четири изабране општине у Србији, а у циљу додатног усклађивања Србије са преузетим обавезама из Поглавља 27 за приступање Србије Европској Унији.

Претходних месеци су, након информативних посета и припрема водича „Зеро Wасте кроз Зелену привреду Србије“, одржане експертске посете где су наши експерти имали прилику да се уживо састану са представницима локалних самоуправа из четири одабране општине – Пирота, Пријепоља, Сремске Митровице и Косјерића. Циљ посета је представљање проблема и информација добијених разговором са локалним привредницима, произвођачима и грађанима кроз информативне посете као и добијање повратних информација за унапређење водича.

Поред уживо састанака одржани су и округли столови са представницима локалних привредника, компанија и грађана где су имали прилику да чују представљање водича „Зеро Wасте кроз Зелену привреду Србије“учествују у дискусији и дају своје предлоге за унапређење. Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, округли столови су одржани у онлине форми путем Зоом платформе.

У склопу експертских посета одрађена је и промотивна кампања где се уз помоћ едукативних визуала на друштвеним мрежама као и едукативним брошурама радило на едукацији грађана о Зеро Wасте принципу као и начинима његове имплементације у свакодневни живот.

Као последња активност на пројекту одржано је уживо презентовање водича „Зеро Wасте кроз Зелену привреду Србије“ који представља истраживања добијених кроз рад са 20 компанија из четири изабране општине као и панел дискусија са нашим експертима. Уживо презентовању су присуствовали представници локалних самоуправа, регионалних привредних комора као и представници 50 компанија које се баве прехрамбеном производњом. У складу са тренутним епидемолошким мерама, уживо представљање је одржано у онлине форми путем Фацебоок ливе опције. Снимак уживо преноса можете видети на Фацебоок страници – Светионик знања.

Verified by MonsterInsights