Projekat „Zelena škola Beograda“

апр 13, 2019

U okviru projekta „Zelena škola Beograda“ danas je održan prvi info dan a nakon toga i predavanje u O.Š. Drinka Pavlović na Starom gradu. Drugari iz četvrtog razreda koji pohađaju ovu školu danas su saznali više o zagađenju i zaštiti životne sredine, kao i o značaju reciklaže i benefitima koje ona donosi. Projekat sprovodi #ASK pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.

Ovaj projekat za cilj ima edukaciju i podizanje svesti kod osnovaca o značaju ekologije i zaštite životne sredine, kako u svojoj lokalnoj samoupravi tako i šire. Projekat obuhvata aktivnosti u pet osnovnih škola na teritorija grada Beograda. Osnovna ciljna grupa na koju se odnosi ovaj projekat su deca četvrtog razreda osnovnih škola, koja će pored predavanja i edukacije u okviru projekta imati i aktivnost sadnje drveća u dvorištu svoje osnovne škole. U toku projekta osnovci će imati priliku da na njima prijemčiv način čuju zanimljivosti i nauče o zaštiti životne sredine te raznim kreativnim mogućnostima upotrebe sekundarnih sirovina. U svakoj školi, osim predavanja biće organizovano i prikazivanje dokumentaraca na temu zaštite životne sredine, ekologije i reciklaže ali posebno prilagođenih deci, nakon čega će sa predavačem moći da razgovaraju o tome kako to deluje na njih i šta oni misle o tome.

Za kraj projekta, u svakoj od škola u kojima su držana predavanja, učenici će zasaditi sadnice koje će do završetka osnovnog školovanja čuvati i negovati. Ideja je da projekat bude ponavljan u godinama pred nama, tako da svaka generacija ima svoje drveće koje će simbolizovati njihov rast i odrastanje ali i njihovu brigu o životnoj sredini, čime se dobija na samoodrživosti i daljem, produženom, pozitivnom uticaju projekta.

Verified by MonsterInsights