Курс о карактеристикама академског писања

мар 4, 2022

Тренутно пишеш семинарски рад али не знаш где и како да пронађеш адекватну литературу?

Придружи се нашем курсу Карактеристике академског писања, технике истраживања и методи цитирања и стекни искуства која су ти потребна за самостално писање радова. 

У оквиру курса приказаћемо структуру академског рада и објаснити полазницима како да практично примене одређене базе за проналаске литературе попут – претражива.срб, Пројекат Растко: Библиотека српске културе, Виртуелна библиотека COBISS+, Викимедије Србије, Science Citation Index Expanded™, Social Sciences Citation Index® и Arts & Humanities Citation Index®.

Предавачи курса су др Тадија Стефановић и др Ивана Ћирић.

Указаћемо на важност израде прецизне литературе као и на разлику између навођења литературе и библиографије. Полазницима ће, путем практичних примера, бити објашњени различити стилови цитирања извора (са посебним, детаљнијим освртом на Чикаго стил цитирања) и биће указано на важност придржавања правила у оквиру ових стилова како би се смањиле могућности класификовања писаног рада као плагијата.

Уз то, полазници ће сазнати како се и под којим условима користе онлајн сервиси Ithenticate и др. компаније Turnitin. Такође, биће објашњени и појмови попут цитатног индекса, категоризације часописа и библиометријских индикатора са посебним освртом на  значење и важности Српског цитатног индекса. Као додатак, полазници ће моћи да науче основне појмове ауторског права, о ауторском праву на друштвеним мрежама као и о лиценци креативне заједнице  (Creative Commons). 

Курс ће се одржати у АСК Центру за Едукацију (Топличин венац 11) у четвртак 23. марта. Пријаве су могуће путем мејла – [email protected]

Verified by MonsterInsights