KADA ŽELJE OBOJE RADOVE

сеп 1, 2015

Pretposlednja nedelja radionica projekta „Dar kreativnosti – mala škola umetnosti“ protekla je u učionicama punim dece i uzbuđenju zbog predstojeće izložbe dečijih radova na festivalu Dar kreativnosti.

Mališani su grafitnim olovkama, bojicama i flomasterima crtali životinje. Na radovima iskusnije dece našli su se: pas, pingvin, veverica, dok su se oni koji su po prvi put učestvovali na radionici odlučili za crtanje jednostavnijih životinja: puža, ribe, ptice.

Na drugoj radionici razgovarali smo o pojmu „želja“, šta želje predstavljaju za nas i šta je potrebno da bismo ih ostvarili. Deca su nabrajala najbitnije želje koje imaju, a sve to smo zapisivali na tabli. Među prvim željama je bilo zdravlje, završena škola, prijateljstvo i da svratište dugo traje. Potom su se nizale želje da deca imaju slona, trotinet, rolšue, put oko sveta, telefon, bicikl. Kada je većina bitnih želja zapisana na tabli, deca su dobila zadatak da neku od želja koju su zamislili, po svom izboru nacrtaju na papiru. Razgovarali smo koliko je bitan trud i rad kako bismo svoje želje mogli da ostvarimo, i koliko su strpljenje i upornost nerazdvojni deo tog procesa. Želje su se pretvorile u bezbroj malih kolorističnih radova, koji su nadamo se na sigurnom putu da se ostvare.

Verified by MonsterInsights