Започета је друга генерација пројекта Зелена привреда Србије

нов 15, 2021

Током октбора започели смо са другом генерацијом пројекта Зелена привреда Србије.

Пројекат се спроводи уз подршку Фондације отвореног друштва, а настао је с циљем да приближи Zero Waste, односно циркуларну економију, локалним самоуправама, привреди и грађанима два управна округа. Пројекат ће деловати на подручјима Пирота, Прибоја, Косјерића и Ужица.

Иновативност овог пројекта се огледа у креирању партнерске сарадње између грађана, локалних организација, еколошких удружења, као и привредника и локалне самоуправе градећи мрежу солидарности за заговарање одрживих и одговорних пракси и политика, а све у циљу остваривања права на здраву животну средину.

Пројекат се спроводи на три нивоа

  • Издрада инфо брошура и информативна кампања за микро и малу привреду о начинима регулисања и прописног одлагања отпада који настане током производње
  • Развој модела подршке привреди, као програм локалне подршке кроз посете локалној самоуправи
  • Обука организација цивилног друштва на локалу и промотивна кампања за све грађане и све заинтресоване актере

Кроз наведене активности и очекиване резултате овај пројекат доприноси мисији и визији Асоцијације за афирмацију културе АСК  који се односе на подизање свести грађана о значају екологије и заштите животне средине.

За више инфомрација о раду Асоцијације за афирмацију културе АСК и нашем деловању на заштиту животне средине можете наћи кликом овде.

Verified by MonsterInsights