Дигитална економија за уравнотежен и отпоран економски развој

нов 1, 2022

У четвртак, 27. октобра, у згради Привредне Коморе Србије, свечано је обележен почетак пројекта „Дигитална економија за уравнотежен и отпоран економски развој“. Овај пројекат спроводи Асоцијација за Афирмацију Културе (АСК) у оквиру програмске области посвећене развоју предузетништва и самозапошљивости младих, а уз финансијску подршку НЦР Фондације.
Званице на догађају били су партнери АСК-а из цивилног и корпоративног сектора, међу којима су били и генерални директор компаније НЦР у Србији, Стефан ЛАЗАРЕВИЋ, као представник НЦР фондације; Њ.Е. Амбасадор САД у Србији Гдин Цхристопхер ХИЛЛ, Њ.Е. Амбасадор Канаде у Србији Гдин Гилес НОРМАН, ВД Амбасадора Малезије у Србији Гдин Кхарул Тазрил ТАРМИЗИ као и представници других амбасада у Београду.
Гостима се обратио извршни директор АСК-а Андреј Баланч који се захвалио НЦР фондацији јер је препознала предузетништво младих у Србији као изузетно важан аспект развоја привреде наше земље и истакао да су самозапошљавање и предузетништво модели који на дужи рок младима дају најбоље изгледе да себи омогуће квалитет живота какав им припада.
Стефан Лазаревић, генерални директор НЦР Србија говорио је о НЦР фондацији која подржава пројекте локалних заједница у којима НЦР корпорација послује. Он је истакао да је економски развој једна од стратешких области НЦР фондације, и да се нада да ће овај пројекат допринети економском напретку Србије кроз оснаживање потенцијала младих предузетника.
Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил пружио је подршку младима и нагласио велики значај сарадње Србије и Америке у унапређивању и оснаживању привреде.
Посебан фокус биће на учешћу младих из руралних и мање развијених средина, чиме овај пројекат директно доприноси уравнотеженом економском развоју Србије.
Дигитални ресурсни центар овом пројекту даје темељнији и дугорочнији утицај на едукацију и развој циљне групе, како због генерисања информација и знања на једном месту тако и због лаке доступности и једноставног начина употребе.

Verified by MonsterInsights