ASK PROJEKAT „DAR KREATIVNOSTI – MALA ŠKOLA UMETNOSTI“

Jun 11, 2015

Asocijacija za afirmaciju kulture ASK, uz podršku gradske Opštine Zvezdara , počela je sa realizacijom projekta “Dar kreativnosti – mala škola umetnosti”. Projekat je pokrenut u saradnji sa Centrom za integraciju mladih, CIM, i ima za cilj da deci koja žive i rade na ulici, a dolaze u Svratište za decu na Zvezdari, pruži mogućnost sticanja umetničke pismenosti. Projekat obuhvata tromesečni rad sa decom kroz aktivnosti slikanja, crtanja i modelovanja.

Program je usmeren na razvijanje likovno – estetskog senzibiliteta kod dece, vizuleno sporazumevanje, razvoj saradnje i samopouzdanja u timskom radu. Takođe, redovni časovi i druženje sa vršnjacima trebalo bi da imaju dugoročni pozitivan uticaj na decu, njihovo ponašanje u okviru i izvan svratišta, kao i buđenje interesovanja za kreativan rad i obrazovanje. Krajnji cilj ovog projekta je preusmeravanje dece sa ulice na stvaranje i učenje u Svratištu, školama i drugim obrazovnim institucijama.

Aktivnosti na projektu “Dar kreativnosti – mala škola umetnosti“ počeće krajem juna meseca u Svratištu na Zvezdari. Program će se završiti izložbom radova dece koja su učestvovala u projektu.

Više o samom projektu možete pročitati ovde.

Verified by MonsterInsights