Академија предузетништва – Конкурс

дец 30, 2022

Млади у Србији имају прилику да потпуно бесплатно науче основе предузетништва, захваљујући пројекту под називом “Академија предузетништва”, који Асоцијација за афирмацију културе спроводи под покровитељством НЦР Фондације. Намењен је свим младим људима на територији читаве Србије који желе да покрену или унапреде свој посао или идеју, а да при томе уче од најбољих.

Пријава на конкурс за трећу генерацију “Академије предузетништва” је у току и трајаће до 5. фебруара 2023. године. Одабрани појединци или тимови, у саставу од 3 члана, проћи ће кроз четворомесечни интензивни програм.

-Реч је о потпуно бесплатном програму у ком одабрани млади људи раде на развоју своје предузетничке идеје и бизнис плана. Дакле, помоћи ћемо им да се одваже и покрену свој бизнис. Такође, најбољи могу ступити у контакт и са потенцијалним инвеститорима – кажу у Асоцијацији за афирмацију културе.

Додају да је циљ овог пројекта подстицање економског развоја кроз оснаживање омладине, мотивисање предузетничког духа, ослобађање потенцијала и иновација, као и развој знања, вештина и форми конкурентног коришћења дигиталних алата и савремених пословних идеја.

-Свима бих препоручила да се пријаве, чак и ако немају јасну идеју бизниса. Ментори су ту да помогну у формирању идеје, раздвајају битно од небитног. Ту су затим сјајни, професионални предавачи на теме које нисам знала да су ми потребне. И дивне колеге, сапутници, који су у истом сосу, нова познанстава и контакти који су злата вредни. Сјајна, позитивна енергија, пуно смеха, пуно подршке, амбиције, просто те понесе атмосфера. Схватиш колико је важно да се окружиш људима са истим погледом на свет, визијом боље будућности, креативним и храбрим младим људима који ће сигурно мењати свет на боље-истиче Теодора делић, алумнисткиња, која данас успешно води свој бизнис Остави сећер.

Пут од идеје до креирања сопственог бизниса је дуг, пун изазова, непознаница, недоумица и замки. Најчешће је страх од незнања и највећа препрека, да оно у шта дубоко верујемо, постане наш посао. Кад овладаш неопходним вештинам, све је лакше, додаје Теодора. 

Према статистикама из 2022. године, 220 младих је основало своје фирме током 2021. године одмах после пунолетства, док податке за 2022. годину још чекамо.

Пријавити се можете путем сајта akademijapreduzetnistva.rs

Verified by MonsterInsights