„Доношење промена на локалу“ – тренинг у Ужицу

Jun 14, 2022

Почетком јуна, у просторијама Омладинског центра Канцеларије за младе Ужице, одржано је предавање под називом „Доношење промена на локалу“ намењено огранизацијама цивилног друштва са подручја Ужица.


Догађај је представљао саму завршницу пројекта „Зелена привреда Србије“, подржаног од стране Фондације за отворено друштво, који спроводи Асоцијација за афирмацију културе већ другу годину за редом.


Током догађаја представили смо модел подршке привреди, који представља производ вишемесечног рада на пројекту, који је настао са циљем да пружи подршку и стучна знања микро и малим произвођачима на локалу у области управљања отпадом. Поред представљања модела, одржана су и четири предавања у виду обука намењених организацијама цивилног друштва из Пирота на тему измене јавних политика на локалу.

Циљ пројекта ,,Зелена привреда Србије’’ је да Zero Waste принцип, односно циркуларну економију, приближи локалним самоуправама, привреди и грађанима изабрана два управна округа, односно три локалне самоуправе, односно у Прибоју, Пироту, Косјерићу и Ужицу.. Са тим у вези реализована је информативна кампања ка микро и малој привреди о правима и обавезама сваког произвођача органског отпада у областима животне средине и управљања отпадом.