fbpx
×

Sviđa Vam se šta radimo ? Hoćete da pomognete ?

1 Imate pitanja u vezi sa akcijama?
2 Imate inovativne predloge za projekte ili saradnju?
3 Želite da nam se pridružite, kao član ili kao volonter?

Ne zaboravite da je naše malo, nekome možda sve. Izgradimo zajedno bolji svet! [email protected] . Hvala Vam!

ASK

Naziv: „Asocijacija za Afirmaciju Kulture“
PIB: 108847967
Matični broj: 28164165
Banca Intesa: 160 – 427553 – 48

Festival “Dar kreativnosti” je festival namenjen deci svih uzrasta i u prvi plan stavlja edukaciju dece kroz raznovrsne kulturno – umetničke sadržaje. Festival je svojevrsni nastavak projekta “Dar kreativnosti – mala škola umetnosti”, koji Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK) sprovodi u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM), a koji ima za cilj da kroz tromesečni rad sa decom iz Svratišta na Zvezdari, kroz aktivnosti slikanja, crtanja i modelovanja, razvije likovno – estetski senzibilet kod dece, vizuelno sporazumevanje, razvoj saradnje i samopouzdanja u timskom radu.
Prvi jesenji dečiji festival “Dar kreativnosti“ je nastao iz želje da deca iz Svratišta dobiju priliku da pokažu svoje radove nastale u toku projekta, upoznaju se i druže sa vršnjacima.
Program festivala će biti podeljen u tri različite celine: izložbeni deo, programski deo i sajamski deo. Više o programu možete naći ovde
Asocijacija za afirmaciju kulture poziva sve ljude dobre volje, roditelje, nastavnike, kompanije i organizacije da se pridruže i pomognu koliko mogu, kako bismo manifestaciju podigli na još viši nivo. Sigurni smo da ćemo uspeti u nameri da ostvarimo glavne ciljeve festivala: da deca koja učestvuju u projektu prošire svoje vidike i naprave nova poznanstva, da se mladi umetnici afirmišu, a da svi posetioci festivala provedu dan uživajući u bogatom programu i učestvuju u afirmaciji kulture u našem društvu.

Izložba

Osnovna postavka u izložbenom delu festivala odnosiće se na najbolje radove dece iz Svratišta na Zvezdari nastale tokom projekta “Dar kreativnosti – mala škola umetnosti”. Biće to prava lepeza raznolikih radova koji pokazuju koje su osnovne tehnike slikanja, crtanja i modelovanja deca savladala tokom tromesečnih radionica.
Na izložbi će biti predstavljeni i radovi štićenika organizacije “Naša kuća”, kao i radovi dece iz Prihvatilišta „Beograd”.
Većina mališana će po prvi put u životu pokazati svetu šta su do sada naučili. Biće to prilika da im damo moralnu podršku da tako i nastave i pokažemo da se svako učenje isplati.

Program

Programski deo biće izveden u otvorenom amfiteatru Sportskog centra “Olimp”. U bogatom kulturno – umetničkom programu predstaviće se dečiji solisti, plesne i baletske grupe, kulturno – umetnička društva, škole glume, dečija pozorišta, animatori, “stendap” komičari i drugi. Program će trajati tokom čitavog dana, od 11 do 19 časova.
Više informacija o programu i izvođačima uskoro.

Bazar

U materijalnom svetu, kada globalizacija pokušava da izbriše svaku različitost, gde većina slavi unificiranost, kada male radionice nakita, unikatnih stvari i predmeta postaju raritet, a umetnici počinju da rade u firmama kao računovođe, prodavci osiguranja i agenti nekretnina, svaka mogućnost da se sretnemo sa nosiocima novih formi i izraza i okrepimo dušu lepotom njihove mašte i kreativnosti, postaje praznik.
Bazarski deo je posvećen promociji pre svega mladih umetnika, ali i dečijoj radinosti, starim zanatima i unikatnim predmetima. Pošto je ovo prvenstveno festival namenjen deci, na bazaru će biti predstavljene i dečije školice sporta, umetnosti i jezika.
Više informacija o programu i izvođačima uskoro.

DRUGI DEČIJI FESTIVAL DAR KREATIVNOSTI

Drugi po redu Festival Dar kreativnosti održaće se u subotu, 28.maja u Sportsko – rekreativnom centru „Olimp“. I ovoga puta, festival će obilovati raznovrsnim kreativnim sadržajima iz raznih sfera kulture i umetnosti. I ove godine naš festival se izdavaja i po tome što vam za dan prepun uživanja sa decom treba samo dobra volja, ulaz i učešće vaših mališana na radinicama su potpuno besplatni.

Prvi Festival Dar kreativnosti bio je pre svega posvećen deci iz Svratišta na Zvezdari i izložbi njihovih radova koji su napravili u okviru tromesečnog projekta „Dar kreativnosti – mala škola umetnosti“, koji je Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK) organizovala u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM). Cilj ovogodišnjeg Festivala je prikupljanje sredstava za radionice koje će ASK držati za najmlađe u toku leta.

Festival Dar Kreativnosti će imati sličan koncept kao prethodne godine, s tom novinom, što će osim programskog, izložbenog i bazarskog dela, posebna celina biti posvećena različitim kreativnim radionicama. Više o programu, ovogodišnjim izvođačima i planiranim radionicama možete pročitati u nastavku.

Pozivamo sve roditelje, rođake, učitelje i nastavnike da povedu svoje mališane da uživaju u uzbudljivoj, kreativnoj suboti, a kompanije i organizacije da pomognu koliko mogu da se edukativne radionice organizuju tokom celog leta. Verujemo da ćemo organizacijom ovakvih festivala, projekata i radionica uspeti u svom osnovnom cilju, da afirmišemo kulturu, umetnost i prave vrednosti među generacijama koje dolaze.

I Z L O Ž B A

Najviše pažnje na prošlogodišnjem Festivalu privukao je izložbeni deo. Izložba se sastojala iz izabranih radova koje su mališani iz Svratišta na Zvezdari uradili u toku tromesečnog projekta “Dar kreativnosti – mala škola umetnosti”. Radovi su napravljeni u različitim tehnikama slikanja, crtanja i modelovanja, koje su deca savladala u toku radionica. Veoma ponosni na prošlogodišnju izložbu i napredak mališana tokom radionca, odlučili da smo da jedan deo radova i ove godine bude deo postavke. Mališani, autori radova, će na veliko zadovoljstvo organizatora i ovoga puta biti specijalni gosti Festivala. Drugi deo izložbe sastojaće se iz dečijih radova Ateljea “Damaskin”.

P R O G R A M

Iako traje samo jedan dan, program Festivala Dar kreativnosti je zaista raznovrstan. Na bini će se u periodu od 11 do 19 časova smenjivati dečije grupe, dečija pozorišta, škole plesa, škole umetnosti, vokalni solisti, baletske grupe i još mnogo drugih izvođača. Na radost svih onih koji su prošle godine posetili Festival, grupe koje su privukle najviše pažnje su se i sada rado odazvale nešem pozivu da na Festivalu uzmu učešće. Napominjeno da je ulaz na Festival Dar Kreativnosti potpuno besplatan Na našoj Facebook strani možete naći najave I nastupe izvođača. Pratite nas

R A D I O N I C E

Najbolji način da deci kroz primer približimo kreativnost može se ostvariti na radionicama. Ima li lepšeg načina da klincima zagolicamo maštu, nego da pomognemo da kroz različite teme i stilove izraze svoju maštu? Festival Dar Kreativnosti pruža priliku mališanima da se oprobaju u izradi keramičkih predmeta, sapuna, kolačića bojanki koje nakon izrade mogu da “smažu”, ali i da upoznaju svet likovne umetnosti koju će im približiti Atelje “Damaskin”.

B A Z A R

Asocijacija za afirmaciju kulture propagira umetnost i kulturu, različitost i unikatnost. To je i razlog zašto volimo da nam se na bazarskom delu nađu samostalni umetnici, male zanatske radionice, modni ateljei, školice jezika, radionice grnčarstva itd. Na ovogodišnjem bazaru moći ćete da nabavite svoj omiljeni suvenir, ali i da dobijete informacije koje sve školice iz raznih oblasti za decu postoje. Za decu će biti organizovane simpatične radionice, a najmlađi će moći da bar za trenutak, uz pomoć “crtanja na licu” izgledaju kao i njihovi omiljeni junaci.

Preuzmite brošure

Mapa festivala

Spisak izvođača

Spisak izlagača

Radionice

Dana 27. maja 2017. godine, u Sportsko – rekreativnom centru „Olimp“ održaće se treći po redu, sada već tradicionalni, Festival Dar kreativnosti.
Cilj ovogodišnjeg Festivala je prikupljanje sredstava za radionice koje će ASK držati za najmlađe u toku leta kao i opremanje novih prostorija u kojima će biti pripremane aktivnosti udruženja tokom cele godine.
Kao festival koji je namenjen deci, ove godine su dodatno obogaćeni kreativni sadžaji za naše najmlađe sugrađane. Festival predstavlja savršenu priliku da sa vašim mališanima provedete lep dan prepun pozitivne energije ali i edukativnih sadržaja.
Na raspolaganju će Vam biti celodnevne predstave, kreativne radionice, školice plesa i sporta, i još puno zanimljivih stvari!
Naravno, kao i svake godine ulaz i učešće vaših mališana u svim sadržajima je potpuno besplatan.

Sviđa Vam se šta radimo ? Hoćete da pomognete ?

TOP