fbpx
×

Sviđa Vam se šta radimo ? Hoćete da pomognete ?

1 Imate pitanja u vezi sa akcijama?
2 Imate inovativne predloge za projekte ili saradnju?
3 Želite da nam se pridružite, kao član ili kao volonter?

Ne zaboravite da je naše malo, nekome možda sve. Izgradimo zajedno bolji svet! [email protected] . Hvala Vam!

ASK

Naziv: „Asocijacija za Afirmaciju Kulture“
PIB: 108847967
Matični broj: 28164165
Banca Intesa: 160 – 427553 – 48

Festival “Dar kreativnosti” je festival namenjen deci svih uzrasta i u prvi plan stavlja edukaciju dece kroz raznovrsne kulturno – umetničke sadržaje. Festival je svojevrsni nastavak projekta “Dar kreativnosti – mala škola umetnosti”, koji Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK) sprovodi u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM), a koji ima za cilj da kroz tromesečni rad sa decom iz Svratišta na Zvezdari, kroz aktivnosti slikanja, crtanja i modelovanja, razvije likovno – estetski senzibilet kod dece, vizuelno sporazumevanje, razvoj saradnje i samopouzdanja u timskom radu.
Prvi jesenji dečiji festival “Dar kreativnosti“ je nastao iz želje da deca iz Svratišta dobiju priliku da pokažu svoje radove nastale u toku projekta, upoznaju se i druže sa vršnjacima.
Program festivala će biti podeljen u tri različite celine: izložbeni deo, programski deo i sajamski deo. Više o programu možete naći ovde
Asocijacija za afirmaciju kulture poziva sve ljude dobre volje, roditelje, nastavnike, kompanije i organizacije da se pridruže i pomognu koliko mogu, kako bismo manifestaciju podigli na još viši nivo. Sigurni smo da ćemo uspeti u nameri da ostvarimo glavne ciljeve festivala: da deca koja učestvuju u projektu prošire svoje vidike i naprave nova poznanstva, da se mladi umetnici afirmišu, a da svi posetioci festivala provedu dan uživajući u bogatom programu i učestvuju u afirmaciji kulture u našem društvu.

Izložba

Osnovna postavka u izložbenom delu festivala odnosiće se na najbolje radove dece iz Svratišta na Zvezdari nastale tokom projekta “Dar kreativnosti – mala škola umetnosti”. Biće to prava lepeza raznolikih radova koji pokazuju koje su osnovne tehnike slikanja, crtanja i modelovanja deca savladala tokom tromesečnih radionica.
Na izložbi će biti predstavljeni i radovi štićenika organizacije “Naša kuća”, kao i radovi dece iz Prihvatilišta „Beograd”.
Većina mališana će po prvi put u životu pokazati svetu šta su do sada naučili. Biće to prilika da im damo moralnu podršku da tako i nastave i pokažemo da se svako učenje isplati.

Program

Programski deo biće izveden u otvorenom amfiteatru Sportskog centra “Olimp”. U bogatom kulturno – umetničkom programu predstaviće se dečiji solisti, plesne i baletske grupe, kulturno – umetnička društva, škole glume, dečija pozorišta, animatori, “stendap” komičari i drugi. Program će trajati tokom čitavog dana, od 11 do 19 časova.
Više informacija o programu i izvođačima uskoro.

Bazar

U materijalnom svetu, kada globalizacija pokušava da izbriše svaku različitost, gde većina slavi unificiranost, kada male radionice nakita, unikatnih stvari i predmeta postaju raritet, a umetnici počinju da rade u firmama kao računovođe, prodavci osiguranja i agenti nekretnina, svaka mogućnost da se sretnemo sa nosiocima novih formi i izraza i okrepimo dušu lepotom njihove mašte i kreativnosti, postaje praznik.
Bazarski deo je posvećen promociji pre svega mladih umetnika, ali i dečijoj radinosti, starim zanatima i unikatnim predmetima. Pošto je ovo prvenstveno festival namenjen deci, na bazaru će biti predstavljene i dečije školice sporta, umetnosti i jezika.
Više informacija o programu i izvođačima uskoro.

Preuzmite brošure

Mapa festivala

Spisak izvođača

Spisak izlagača

Sviđa Vam se šta radimo ? Hoćete da pomognete ?

TOP