fbpx
×

Sviđa Vam se šta radimo ? Hoćete da pomognete ?

1 Imate pitanja u vezi sa akcijama?
2 Imate inovativne predloge za projekte ili saradnju?
3 Želite da nam se pridružite, kao član ili kao volonter?

Ne zaboravite da je naše malo, nekome možda sve. Izgradimo zajedno bolji svet! [email protected] . Hvala Vam!

ASK

Naziv: „Asocijacija za Afirmaciju Kulture“
PIB: 108847967
Matični broj: 28164165
Banca Intesa: 160 – 427553 – 48

Asocijacija za afirmaciju kulture – ASK je 11. januara 2015., uz podršku Rotarakt kluba Beograd Skadarlija, sa kojim smo imali uspešnu saradnju na njihovoj akciji „I ti si deda Mraz“ sprovedenoj u Sopotu gde je ASK donirao „slatki deo“ paketića koje smo delili, organizovao akciju dodele paketića štićenicima dve organizacije iz Kragujevca: Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Šumadije i Društva za multiplasklerozu.

ASK je od svojih prijatelja i donatora nabavio materijal od kojeg smo napravili 118 paketića, kao i pickup kojim smo paketiće prevezli (Hvala Vladi iz Epic CV). Rotarakt klub Beograd Skadarlija je finansirala transport paketića do Kragujevca.

Paketiće je naravno delio ASK deda Mraz Igor, na opšte oduševljenje prisutnih članova obe Kragujevačke organizacije kao i njihovih roditelja. Domaćini su se zahvalili na, po njihovim rečima, neuobičajno sadržajnim i brojnim paketićima, kao i na materijalu ostavljenom domaćinima za pripremu dodatnih paketića i materijalu namenjenom za korišćenje u njihovim prostorijama.

Skoro svi ASK paketići dodeljeni štićenicima ove dve organizacije sadržali su:

  • Higijenski deo (Sapun, kaladont, četkicu za zube, peškirić)
  • Plišane igračke (po dve plišane igračke ili u nekim paketićima jedna veća)
  • Igračke (barbika za devojčice, automobilčić za dečake, dodatna igrača)
  • Kreativni deo (kombinacija flomastera, bojica i voštanih boja, bojanka i/ili blok, u nekim paketićima knjiga, gumice, olovke, rezači…)
  • „Topli“ deo (kapica, šal, rukavice, čarapice – ceo kompletić ili kombinacija dve od 4 pomenute stvari)
  • Slatki deo (slatki deo nije bio preterano bogat, ali smo se potrudili da se svako obradujem barem nečim, jer dečiji paketić ne može da prodje bez slatkiša)

Možemo slobodno da kažemo da smo i mi prezadovoljni ishodom akcije, gostoprimstvom domaćina a ponajviše ogromnoj pozitivnoj energiji koja je proistekla iz radosti i osmeha štićenika kojima su dodeljeni paketići. Takođe, veliku zahvalnost iskazali su i roditelji, odnosno staratelji.

Nakon uspešno podeljenih paketića, razgovarali smo sa direktorkama oba društva o njihovim potrebama, i mogućnostima za dalju saradnju. One su nam naglasile da je uvek bilo kakva pomoć dobrodošla. Kao posebnu potrebu istakle su neophodnost nabavljanja mobilnog, prenosivog, medicinskog aparata koji bi koristili prilikom obilaska stićenika koji nisu u stanju da posećuju prostorije društva.

U kasnim poslepodnevnim časovima, napustili smo Kragujevac srećniji, ispunjeniji i bogatiji za jedno neprocenjivo iskustvo.

Ako želite da pomognete našim prijateljima iz Kragujevca, ili ako imate želju da ih upoznate ili sa njima saradjujete, budite slobodni da nas kontaktirate preko naše stranice za Kontakt ili direktno kontaktirajte bilo koga iz našeg tima.

Unapred hvala !

Sviđa Vam se šta radimo ? Hoćete da pomognete ?

TOP