Kako bi obradovali mališane štićenike organizacije „COCI Briga o deci“ iz Sopota, ASK se ove godine priključio tradicionalnoj akciji Rotaract kluba Beograd Skadarlija, I ti si Deda Mraz.

RTC Skadarlija je organizovala akciju prikupljanja pomoći i materijala za novogodišnje paketiće za naše drugare iz Sopota. ASK se pobrinuo da se u svakom od tih paketića nadje još po jedan manji paketić koji će našim drugarima učiniti novogodišnje praznike slađim. Bilo je u tim paketićima i čokoladica, i bombona, i lizalica, keksa i raznih drugih poslastica. A da bi Nova godina došla na još slađi način pobrinuli su se naši prijatelji iz Prima International School of Belgrade koji su za naše drugare obezbedili velike čokoladne deda Mrazove.

Prepodne 28. decembra zaputili smo se u Sopot. Tridesetak klinaca i klinceza stripljivo su čekali naš dolazak. Mada ipak mislimo da su se više radovali i čekali nekog drugog, u crvenom odelu, sa dugom belom bradom. Paketiće je naravno delio Deda Mraz a trema koju su mališani imali u početku ubrzo je nestala. Bilo je i muzike i smeha i grickalica i igranja i slikanja. Bio je to jedan divan i dečijim smehom ispunjen dan. Uživala su i deca i njihovi roditelji, naši domaćini iz COCIja a uživali smo i mi, u svakom trenutku.

Dok su deca otvarala paketiće, uzvikivala i veselila se, imali smo priliku da porazgovaramo sa direktorom organizacije Coci – Briga o deci. On nam je izložio njihove probleme a mi smo se obavezali da im i ubuduće pomažemo koliko god budemo mogli. RTC Skadarlija i ASK su se obavezali da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u istrajnoj borbi organizacije COCI da deci sa posebnim potrebama i socijalno ugoroženoj deci pružimo detinjstvo kakvo zaslužuju.

Ako želite da pomognete našim prijateljima iz Sopota, ili ako imate želju da ih upoznate ili sa njima saradjujete, budite slobodni da nas kontaktirate preko naše stranice za Kontakt ili direktno kontaktirajte bilo koga iz našeg tima.

Unapred hvala !