Ko smo mi

Asocijacija za Afirmaciju Kulture

ASK – Asocijacija za afirmaciju kulture nastala je sa ciljem da se bori da svet postane srećnije i lepše mesto za život. Naš cilj je da afirmišemo kulturu življenja kroz pomaganje i solidarnost. Da se ostvare osnovni uslovi za dobar kvalitet života. Pri tome se ne ograničavamo na osnovne životne potrebe, već želimo da doprinesemo da ljudi dobiju dodatni kvalitet života. Svojim projektima i akcijama želimo da se borimo za zdravlje, obrazovanje, kulturu, umetnost, životnu sredinu, lokalnu zajednicu, neprofitni sektor. Upravo smo i po nabrojenom podelili oblasti u kojima ćemo pokušati da ostvarimo najveći uticaj. Naravno, ovde se neće završiti spisak oblasti za koje želimo da vežemo svoje projekte i akcije. Kao što naš logo pokazuje, broj mogućnosti da se pomogne, da se pruži, da se zajednički ostvare ideje je neograničen.

Istorijat

Ideja o osnivanju Asocijacije za afirmaciju kulture nastala je još 2004. godine, kada je grupa prijatelja, mladih entuzijasta, poželela da napravi organizaciju koja će se baviti promovisanjem značaja kulture i umetnosti, podsticanjem razvoja svesti o kulturnim vrednostima među svim generacijama i afirmisanjem kulture življenja kroz pomaganje i solidarnost. Prvobitni koncept kulminirao je prvim osnivanjem organizacije u decembru 2004. i njenom registracijom kao udruženja građana kod Ministarstva za ljudska i manjinska prava. U toku narednih godina prvobitni osnivači su se razišli po svetu, uglavnom odlazeći na studije i akademska usavršavanja. Organizacija je pasivizirana i 2008. godine, prelaskom registra iz Ministarstva u Agenciju za privredne registre, obrisana je iz registra udruženja građana.

Tako je bilo sve do 2014, kada je na inicijativu Andreja Balanča, jednog od prvobitnih osnivača i tovraca ideje, tim pojačan novim članovima, razradio oblasti delovanja, postavio organizaciju „na noge“, napravio strategiju razvoja i kada se definitivno krenulo sa ozbiljnim radom. To je rezultiralo i novom registracijom u Agenciji za privredne registre i rešenjem o osnivanju koje je doneo APR 23. januara 2015. godine.

Jedan od prvobitnih osnivača i idejnih tvoraca organizacije, Mišel Perišić, nas je nažalost prerano napustio. U njegovu čast znak Asocijacije simbolički predstavlja njegov kačket po kome je on bio prepoznatljiv i koji ga je uvek pratio. Na ovaj način želimo da mu odamo priznanje i izrazimo zahvalnost za sve što je učinio za ASK i sve nas pojedinačno, kao i da njegov lik i delo učinimo prisutnim u svemu što radimo.

Vrednosti za koje se zalažemo

Jednakost

Pri izboru projakta na kojima radimo ili akcija koje sprovodimo čvrsto se držimo principa da je svaki čovek važan. U svakodnevnom radu, bilo u odnosu prema pojedincima ili partnerskim organizacijama, ne pravimo razliku prema verskim, etničkim, polnim, rasnim, jezičkim, socijalnim, starosnim ili bilo kojim drugim osobinama.

Odgovornost

Svakim svojim potezom, svakom aktivnošću i zalaganjem odgovorni smo kako moralno tako i materijalno da se držimo zadatih rokova, poštujemo tuđe vreme i resurse i uvažavamo različite potrebe. Sredstva koja prikupljamo biće utrošena za potrebe projekata i akcija koje sprovodimo i to će uvek biti transparentno i odgovorno.

Solidarnost

Mi smo pre svega filantropi. Spremni smo da stvorimo šansu da pomognemo velikom broju ugroženih kategorija, da podržimo i osnažimo potencijalno napredne kategorije, da se radujemo i tuđim i svojim uspesima, kao i da generalno radimo na tome da svet postane bolje mesto za život za svakoga.

Naš tim

Andrej Balanč

Andrej Balanč

Direktor - Predsednik UO

Osnivač i direktor ASKa. Po struci je diplomirani ekonomista sa iskustvom finansijskog mendžera na evropskim, regionalnim i lokalnim projektima. Trenutno radi i kao konsultant za finansije, budžetiranje i administraciju u nekoliko nevladinih organizacija. Završio je brojne kurseve iz oblasti menadžmenta i komunikacija, kao i za upravljanja EU fondovima.
Andrej je sertifikovani ronilac, ljubitelj prirode i ekstremnih sportova. Dugo godina bio je reprezentativac Srbije (Jugoslavije) u podvodnom hokeju.

[email protected]

Jasmina Obradović Perišić

Jasmina Obradović Perišić

Programski koordinator

Profesor engleskog jezika i pedagog koji se godinama bavi međunarodnim obrazovanjem i radom sa decom sa posebnim potrebama. Stečeno iskustvo u radu je od nje stvorilo globalnog nomada željnog znanja o različitim kulturama. Jasmina je kroz svoj rad objedinila svoje znanje i filantropiju, i uvek je spremna da svoje veliko iskustvo podeli sa drugima.
Jasmina je Program menadžer i jedan od osnivača ASKa. Ona mudrim izborima usmerava programske aktivnosti organizacije na pravi put.

Email: [email protected]

Igor Kozomara

Igor Kozomara

Menadžer finansija i administracije

Diplomirani ekonomista i jedan od osnivača ASKa, iskustvo u finansijama i adminstraciji stekao je u nevladinom sektoru. Stručnjak je za finansijsko izveštavanje i upravljanje projektnim finansijama. U ASKu se brine o upravljanju, trošenju i urednom izveštavanju. Igor ima završen Microsoft kurs za sistem administratora i zaslužan je za podizanje našeg sajta.
Igor je nekadasnji igrač vaterpolo kluba Vojvodina, veliki ljubitelj prirodnih nauka, prirode, planinarenja i savremenih tehnologija.

Email: [email protected]

Marketing & PR menadžer

Marketing & PR menadžer

Marketing & PR menadžer

Naš Marketing & PR Manager zbog trenutnih poslovnih angažmana za sada želi da ostane anoniman. Po obrazovanju magistar odnosa s javnošću, sa užom specijalnošću u oblasti marketinga i strateških komunikacija. Svoje bogato iskustvo stekla je radom u različitim sektorima privrede. Tu je da učini da nas vidite i da za nas čujete, da ASK uvek bude na dobrom glasu.
U slobodno vreme voli da putuje i da uživa u čitanju.

Email: [email protected]

Filip Isailović

Filip Isailović

Zamenik direktora - Podpredsednik UO

Diplomirani pravnik, trenutno zaposlen u poznatoj beogradskoj advokatskoj kancelariji Živković Samardžić, u ASKu je od osnivanja i potpredsednik je Upravnog odbora. Zadužen je za sve naše ugovore, registracije, ostale pravne poslove i da odgovara na sva naša mudra „pravna“ pitanja.
Filip je aktivni borac za ljudska prava i ravnopravnost. Takođe je vrhunski skijaš, zaljubljenik u prirodu a u slobodno vreme i odličan fudbaler.

Email: [email protected]

Tijana Dimić

Tijana Dimić

Projektni & Art koordinator

Diplomirani slikar i restaurator i licencirani nastavnik likovne kulture i art direktor kreativne radionice „Damaskin“ u Beogradu. Kao član stručnih timova učestvovala je na konzervaciji i restauraciji zidnih slika, pri Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture. Radila i kao likovni asistent i koordinator u Prima kulturnom centru.
U ASKu Tijana je Projektni & Art kordinator, jedan je od osnivača organizacije.

Email: [email protected]

Dragana Ilić

Dragana Ilić

PR & Event Koordinator

Diplomirala je novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.Iskustvo iz oblasti odnosa sa javnošću stekla je u PR sektoru beogradskog Doma omladine i PR agencijama. Učestvovala je u organizaciji različitih manifestacija poput Festivala zdravlja Beograd.
Deo ASKa je postala u junu prošle godine. Obožava čitanje i slobodno vreme najčešće provodi u knjižarama i bibliotekama.

Email: [email protected]

Donatori

Partneri

Prijatelji